DR NOLA for skin Xerosensa / recenzija

Ne znam jeste li upoznati s posebnom linijom DR NOLA proizvoda, koje je kreirala dr.sc. Ivana Nola, jedna od naših najpoznatijih dermatovenerologinja?

DR NOLA for skin Xerosensa linija namijenjena je suhoj i osjetljivoj koži a sadrži sve potrebne proizvode za zaokruženu rutinu njege kože lica i kože tijela. Proizvodi koji čine ovu liniju su označeni brojevima od 1 do 6 za jednostavnije snalaženje. Kao što možete vidjeti, ambalaža je jednostavnog i decentnog dizajna koji ne odvlači pažnju s proizvoda, već upravo suprotno –sav fokus je stavljen na kvalitetu samih proizvoda.

Krajem prošle godine koristila sam cijelu liniju DR NOLA proizvoda i danas želim s vama podijeliti dojmove o svakom pojedinačnom proizvodu.

Za početak samo želim napomenuti da razina osjetljivosti moje kože varira od godišnjeg doba, raspoloženja i količine pojedene čokolade i to je razlog zbog kojeg ću se manje fokusirati na taj aspekt ove linije a više na njezino tretiranje problema suhe kože.

DR NOLA Xerosensa sindet za lice

Krenimo od broja 1 – sindeta za lice, koji čisti lice bez agresivnog djelovanja na kožu. Obzirom da se radi o sindetu, znamo da se radi o proizvodu koji ne sadrži sapun te ne sadrži parabene. Imala sam prilike isprobati nekoliko verzija sindeta prije ovoga i generalno ih moja koža stvarno voli. Ne vodim se nužno tom idejom prilikom kupovine i isprobavanja novih proizvoda, ali hej, možda se to promjeni u budućnosti. Ovaj proizvod bih preporučila svima koji imaju suhu kože i vole intenzivan osjećaj hidratacije na licu tik nakon pranja. Briše osjećaj zatezanja lica, umanjuje znakove crvenila, koža je vidno hidratizirana i izgleda zdravije. Lagana mliječna tekstura dolazi u praktičnoj plastičnoj ambalaži s pumpicom. Unatoč činjenici da je potrebno malo proizvoda za pranje lica, ja sam si davala oduška i stavljala po tri pumpice, te time čistila lice, vrat i dekolte. Definitivno ide na popis za ponovnu kupovinu.

DR NOLA Xerosensa micelarna otopina

Brojka 2 krije micelarnu otopinu koja je, kao što već vjerujem znate, namijenjena svakodnevnom čišćenju kože lica i uklanjanju šminke. Dolazi u plastičnoj ambalaži koja na vrhu ima standardni otvor. Micelarna otopina bila je solidan proizvod i učinkovito je odstranjivala sav make-up, ali je za izazov imala uklanjanje vodootporne maskare, što joj nije mana. Mislim li da ju trebate nabaviti? Ne.

DR NOLA Xerosensa dnevna krema

Dnevna i noćna krema su pod brojevima 3 i 4. Dnevna krema je obogaćena UVA i UVB zaštitnim faktorom 15 i ne sadrži parabene. Meni je osobno ovo bio jedini proizvod linije koji mi se nije svidio. Dnevna krema mi je bila čudne teksture (kompaktna) te mi miris nije sjeo osobito dobro, tako da sam ju nakon svega nekoliko dana izbacila iz svoje rutine. Nakon njezinog korištenja morala sam sanirati suhoću kože koja je bila prominentnija. Jednostavno mi dnevna krema nije pružala dovoljno hidratacije i nisam mogla preći preko mirisa. Nadala sam se da će krema imati sličan ili isti miris kao i ostatak linije, što nije bio slučaj. Možda je bio problem u mom primjerku… Inače, linija miriše na meku čistoću, vrlo je ugodnog i nenametljivog mirisa.

DR NOLA Xerosensa noćna krema

Noćna krema je bila za mene puno veći pogodak. Sadrži ulje noćurka što je vidljivo u njezinoj teksturi koja je podatnija i više poput emulzije. Puno više do izražaja je to dolazila uljna komponenta koja je bogato hranila kožu. Ovo je po meni odlična krema za suhu kožu tijekom prijelaznih perioda godine. Zimu sam provela relativno zaštićeno od vanjskog svijeta, tako da mi je krema bila pun pogodak.

Prelazimo na tijelo i na brojku 5 – sindet za tijelo. Da, da i još jedno da! Odličan proizvod za suhu kožu. Bogati gel za tuširanje zapravo je konzistencije mlijeka i kada god ga koristim imam osjećaj da sam Kleopatra. Ovaj proizvod kupujem opet!

DR NOLA Xerosensa sindet za tijelo

Mlijeko za tijelo dolazi nam zadnje po redu. Također je vrlo ugodno za korištenje i savršeno se nadopunjuje sa sindetom za tijelo. Lagane teksture kojoj nije potrebno dugo da se upije u kožu. Ugodnog je mirisa, dobre hidratacije i volim ga kombinirati s uljima za tijelo.

Nadam se da sam vam uspjela makar malo približiti DR NOLA liniju proizvoda za njegu kože lica i tijela. Ako ste kojim slučajem već isprobali nešto od ovih proizvoda, slobodno mi javite u komentarima.

 

xo M


Proteklih osam godina piše blog i uživa u isprobavanju svih kozmetičkih proizvoda koji joj dođu pod ruku. Ljubav prema beauty temama pretočila je u posao te sada radi kao producent, inženjer multimedije i marketing junkie u beauty industriji.

RELATED POST

  1. josipa

    2 ožujka

    ej daj nam dodaj i cjene zvuči zanimljivo

    kissess!
    http://babylovesfashion.blogspot.hr/

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
@addtolove