READING

Tinktura Balzam od zelenog čaja / Masna i suha kož...

Tinktura Balzam od zelenog čaja / Masna i suha koža recenzija

Maja – vlasnica masne i dehidrirane kože

Maja i ja (još jedna Maja) smo posljednjih mjeseci zajedno isprobavale isti proizvod. Radi se o Tinktura Balzamu od zelenog čaja koji nas je spojio u zajedničku dogodovštinu zvanu recenzija masnosuhokožaca. /radna verzija imena :D/

Masna koža i Balzam od zelenog čaja

Ima tako tih proizvoda o kojima čuješ priče, o kojima čitaš recenzije i kojima jednostavno moraš dati šansu. Tako je i bilo – Tinktura zeleni balzam morao je biti isproban jer kažu da regulira žlijezde lica, dubinski čisti, djeluje na podočnjake, bore, tamne mrlje, podupire sposobnost obnavljanja kože što je zvučalo baš kao nešto što je potrebno mojoj kompliciranoj koži. Kao, ne toliko ponosna, vlasnica masne i dehidrirane kože zvučalo je dobro i mislila sam da ćemo ja i Tinktura ostvariti dugotrajnu vezu puno zadovoljstva i sreće.

No čini se da ja i Tinkturin balzam od zelenog čaja nismo uspjeli pronaći zajednički jezik. Njegov prirodni miris i masna i vodenasta struktura nisu se činili prijateljski prema mojoj masnoj koži ali onaj dehidriranu dio je to vidio kao priliku. Balzam sam pokušala prvo koristiti kao bazu prije šminkanja što je bila greška jer zbog svoje strukture balzam se vrlo teško upijao u kožu ne ostavljajući dovoljno vremena za njegovo potpuno upijanje, nanošenje puder na takvu podlogu rezultiralo je masnom toniranom smjesom što nikako nije imalo smisla.

Bilo je vrijeme za drugačiji pristup, korištenje balzama prije spavanja. Logičnim slijedom s takvim uljnim sastojcima trebao bi pružiti dobru podršku mojoj dehidriranoj koži, no ni tu nismo našli na pozitivni odgovor moje kože, balzam treba nanositi u vrlo malim količinama jer sve više od toga me ostavljalo u sjedećem položaju s nemogućnošću dodira jastuka zbog vremena potrebnog da se balzam upije. Nakon dva dana uspjeli smo se dogovoriti i složiti zadovoljavajući algoritam količine nanošenja, aktivnim korištenjem nažalost nisam vidjela nikakvih pomaka na mojoj koži, podočnjacima niti hiperpigmentacijskim mrljama za što je u konačnici balzam i namijenjen.

Njegova masna struktura nikako nije bila kompatibilna s mojom očito još masnijom kožom, tako da sam se ujutro budila sjajna kao pisanica, a osjećala se još masnije. Osjećala sam se kao da se balzam zapravo nikada u potpunosti ne upije već ostavlja mastan sloj na licu što definitivno nije osjećaj svježine koji očekujem ujutro. No iako ja i Tinkturin balzam zelenog čaja nismo našli rješenje za naš odnos i sretnu budućnost, ne kriveći pritom ni njegove karakteristike ni moju zahtjevnu kožu, svidio mi se njegov  koncept i cijela priča Tinkture kroz korištenje prirodnih i organskih sastojaka, i samo zato što naša priča nije završila sretno ne znači da neću dati priliku nekom drugom proizvodu iz Tinkturinog portfelja kao ni da priča vas i Zelenog balzama neće završiti sretno i da ćete životi u harmoniji do kraja života.

Suha koža i Balzam od zelenog čaja

I evo, Maja je to nekako fenomenalno sročila i dotaknula se zanimljivih detalja na koje bih se rado osvrnula. Kao što već vjerujem znate, moja koža je suha i dehidrirana što je, vjerujem, razlog tomu da je moje iskustvo nešto drugačije od Majinog.

Masna i vodenasta tekstura pod prstima se topi i u dodiru s kožom pretvara se masnu ali ne i tešku masnu teksturu. Upravo je ono što se navodi da jest – balzam. Meni je osobno tekstura fenomenalna i jako mi se sviđa osjećaj koji ostavlja na licu. Ipak, nakon što sam vam ovo napisala, balzam nosim na dane kada ne moram stavljati makeup, te posebice kada ne izlazim van iz kuće. U jednu ruku balzam mi dođe kao hidratacijska (jutarnja i večernja) bomba. Primijetila sam da se ujutro budim s puno nježnijom kožom koja ima lagane masne ostatke na sebi, ali ništa što meni suhoj predstavlja prevelik problem. Dapače, vesele me jutra kada mi se koža osjeća zadovoljno, meko i popunjeno. Na slikama možete vidjeti da sam gotovo potrošila balzam koji koristim od kraja prosinca, kada sam ga dobila u posljednjem BeautyBoxu 2016. godine.

Izrazito mala količina je dovoljna za nahraniti lice, a kako ja zbilja volim hraniti svoju kožu lica, balzam sam poharala brzinski. Bore se čine manjima, i to volim pripisati aktivnoj i kvalitetnoj njegi kože. Podočnjaci i ostali mrki suputnici se kod mene ne bi maknuli ni da im platim kartu do Južne Amerike, tako da po tom pitanju nisam imala velika očekivanja. U skorijoj budućnosti planiram i naručiti Tinkturin Balzam od zelenog čaja jer mi se čini kao odličan dodatak svakoj rutini suhe kože.

Nadam se da ste uživali čitajući dvostruke dojmove o balzamu. Javite mi što mislite i trebamo li ovo uvrstiti u stalni postav?

Više informacija o Tinkturi i asortimanu pronađite na njihovom webu.

 

 


Proteklih osam godina piše blog i uživa u isprobavanju svih kozmetičkih proizvoda koji joj dođu pod ruku. Ljubav prema beauty temama pretočila je u posao te sada radi kao producent, inženjer multimedije i marketing junkie u beauty industriji.

RELATED POST

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
@addtolove