TOP 5 / Zaštita od komaraca

Inače nisam jedna od onih koja prati svaku najavu ovakvih ili onakvih životinja koje ne poznaju državne granice i dolaze nam u susjedstvo. Uglavnom takve životinjice dolaze bez prtljage, zrakom, zemljom ili vodom. Ponekad imaju prtljagu ali dok im ta prtljaga nije neka opasna po život boleština, nije me briga. Tako me nije bilo briga niti za natpise o tigrastim komarcima i sličnim srodnim napasnicima koje u svom hektičnom gradu i tempu života ne susrećem baš često.

komaracTigrasti komarac, izvor

Prevarila sam se…OOOO i te kako prevarila. Ulicu dalje od Autobusnog kolodvora Zagreb, tigrastih komaraca ima na tisuće. Napasni, agresivni, neustrašivi tigrasti komarci nahrlili su mi u auto. Na prvu nisam niti skužila da se radi o tigrastim komarcima, ali mi je postalo jasno nakon nekoliko pokušaja da ih istjeram van iz auta. Jedan od njih je tako uspio doći do moje ruke i posisati, pretpostavljam ozbiljne količine krvi.

Ogromna crvena fleka promjera 5 centimetara na ruci još uvijek stoji. Sada već 10 dana vidim mjesto uboda i crvenilo koje se smanjilo u posljednja dva dana. Tekstura kože je izrazito hrapava i podsjeća na kožu koja ima osip.

Nažalost tada uz sebe nisam imala sprejeve za zaštitu od komaraca, ali me ovaj incident podsjetio da moram s vama podijeliti svoje favorite.

 

Olival Natural Defense spray je mješavina prirodnih masnih i eteričnih ulja koji ne ostavlja masne tragove na koži ali vrlo učinkovito štiti. Miris je zajednička stvar svim proizvodima koje spominjem u ovom postu. Citrusne note prevladavaju u svima (citronela, limunska trava), što je i logično jer su upravo ti mirisi/ulja prirodni repelenti za komarce. Naravno ima tu i lavande i eukaliptusa, sve redom vrlo osvježavajuće note. Moja verzija je u staklenoj bočici od 100ml, što ju ponekad čini malo nezgodnom za nošenje. Mislim da ih ima i u plastičnim bočicama ako se ne varam.

Afrodita SOS Tropical spray  tako sadrži prethodno navedena ulja i dolazi u plastičnoj sprej bočici. Super jednostavno za korištenje. Naravno ima tu i lavande i eukaliptusa, sve redom vrlo osvježavajuće note.

Dr.Buzz sprej za zaštitu od komaraca iz Adrialaba. Ne sadrži alkohol, osvježavajućeg je mirisa i lako prenosivo u plastičnoj bočici.

Za kraj nam ostaje Pranarom sprej protiv komaraca koji možete koristiti za prostorije i za tijelo! Ako vam je potrebna zaštita prostora, jednostavno ga nanesite na zavjese. Sprej limenka pod tlakom je izvrsna za nošenje ali manje izvrsna za duži boravak na suncu. Samo ne volim boce pod tlakom ostavljati na direktnom suncu.

Meni su osobno najdraže sprej verzije ovakvih stvari jer mi ih je tako najjednostavnije nanositi i koristiti. Ako vas kojim slučajem zanimaju roll on verzije ili pak kremaste verzije ovih proizvoda, lako provjerite on line.

Ako koristite prirodne proizvode za zaštitu od komaraca, ne zaboravite da ih je potrebno nešto češće nanositi kako bi bili sigurni i zaštićeni.


Proteklih osam godina piše blog i uživa u isprobavanju svih kozmetičkih proizvoda koji joj dođu pod ruku. Ljubav prema beauty temama pretočila je u posao te sada radi kao producent, inženjer multimedije i marketing junkie u beauty industriji.

RELATED POST

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
@addtolove