READING

Kako koristiti stare četkice od maskare

Kako koristiti stare četkice od maskare

Maskare spadaju u onu kategoriju proizvoda koju možete vječito istraživati a nikad ne pronaći najbolju. Kao make-up entuzijast, uvijek sam osjećala stalnu potrebu tragati za onom jednom (makar jednom) maskarom koja će biti savršena. Najbolja. Omiljena.
Kako sam pronalazila „najbolje“, tako su one s godinama nestajale s polica, što je meni samo stvaralo dodatni stres. Zamislite vi to, pronađete najbolju, neumorno ju kupujete i nestane! Nakon nekoliko manjih stresnih epizoda, zaključila sam kako je vrijeme za nešto drugačiju priču.
Ne, nisam otkrila toplu vodu kada sam zaključila kako četkice maskare mogu oprati i koristiti po potrebi. Nedavno sam na Instagramu objavila fotku na kojoj možete vidjeti zadnje primjerke dodane trajnoj kolekciji četkica, pa sam se pomislila zašto ne složiti post o tome.

Zašto čistiti četkice?

Prvi razlog od kojeg je sve krenulo prije nekih 10 godina – stare četkice mogu poslužiti kao češljić za obrve. Odrasla sam uz mamu koja je uvijek bila snalažljiva po pitanju šminke i alata, tako da sam ovaj trik pokupila od mame. Danas, kada sam odrasla, ne koristim ih za obrve samo zato što su češljići za obrve lako dostupni.
Danas ih sakupljam iz drugog razloga – želim imati mogućnost vratiti im se kada zatreba. Što ako želim postići određeni efekt a nemam pravu četkicu? Nema problema!

Kako očistiti četkicu?

Čišćenje četkice za maskaru je vrlo jednostavno i traje malo duže, ali ništa strašno. Za početak volim uzeti dječje vlažne maramice i ukloniti nakupljenu maskaru. Najčešće ovaj dio procesa radim kada se maskare dovoljno osuše ili kada ih potrošim do kraja. Neovisno o tome radi li se o vodootpornoj ili običnoj maskari, vlažne baby maramice će ukloniti maskaru. Nakon što dobro uklonim preostalu maskaru, pustim ju da se osuši na zraku, zatim pošpricam razrijeđenim alkoholom. Radim ovo radi dezinfekcije i mogućih ostataka i nakupina maskare koje se nisu uklonile maramicama. Prije korištenja pošpricam ju otopinom za dezinfekciju ILI ju jednostavno držim kao četkicu neke druge maskare ako navoji odgovaraju.

Spremanje

Četkice držim u zatvorenoj kutiji s ostalim kistovima. Ne držim ih na mjestima na kojima mogu doći u kontakt s prašinom. Imajte na umu da ćete potencijalno koristiti četkicu u svježoj maskari i morate dobro paziti da prilikom korištenja ne unosite ništa u maskaru.
Krenimo na maskare!

Catrice maskara

Bourjois Volume Glamour MAX

Yves Saint Laurent Faux Cils

Nivea Beaute Lash Designer

Givenchy Noir Couture

M.A.C Opulash Volume

CHANEL Le Volume

Catrice Volume XXL

Bourjois Volume Fast/Perfect

 


Proteklih osam godina piše blog i uživa u isprobavanju svih kozmetičkih proizvoda koji joj dođu pod ruku. Ljubav prema beauty temama pretočila je u posao te sada radi kao producent, inženjer multimedije i marketing junkie u beauty industriji.

RELATED POST

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
@addtolove