READING

Djeluj sada! / La Roche Posay

Djeluj sada! / La Roche Posay

Postani i ti La Roche Posay Skinchecker! Ako brineš za svoje najmilije, pregledaj njihove madeže. Šesta po redu javnozdravstvena akcija „Djeluj sada!“ održala se na Jarunu ove nedjelje.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016

Vrhunski tim dermatovenerologa pod vodstvom prof.dr. Mirne Šitum, pročelnice Ureda za zdravstvo grada Zagreba pružilo je besplatne preglede madeža za građane. Riječ je o kampanji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba u suradnji s Klinikom za tumore i Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkoga bolničkoga centra „Sestre milosrdnice”, Referentnim centrom Ministarstva zdravlja za melanom te Zagrebačkom ligom protiv raka, a uz potporu Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj. Cilj kampanje je upozoriti građane Grada Zagreba s rizicima prekomjerne izloženosti UV zračenju upozoravajući ih da preuzmu odgovornost prema svom zdravlju i zdravlju svoje djece.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_melanometar

 

Ovako zanimljiva akcija na atraktivnoj lokaciji izvukla me van iz stana. A ja sam hrčak koji voli biti u stanu gdje nema ni sunca ni mjeseca. Zaštitila sam se faktorom 30 i odvažila se prošetati po toplom gradskom asfaltu do Jaruna.

Na štandovima Vichya i La Roche Posay provjerila sam zdravlje svoje kože te dobila ocjenu svog sunčevog kapitala. Melanometar je taj koji nam može otkriti koliko smo spremni za izlaganje suncu, koji zaštitni faktor trebamo koristiti i koliko se smijemo izlagati suncu bez zaštitnog faktora.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_melanometar_2Melanometar na La Roche Posay štandu

Prilikom provjere sunčevog kapitala sjetila sam se kako mi je Simona jednom prilikom rekla: „Ajme Majo, ti si bijela.“ Da, tako se najbolje opisuje moje stanje – bijela sam. Sir ima više pigmenta i boje od mene, tako da ne bi bilo fer uspoređivati ga samnom. Možda brie… Vratimo se mi na temu.

Melanometar prvo mjerenje očitava na vanjskom djelu podlaktice, tako da je moje mjerenje ukazivalo na to da trebam koristiti zaštitu od sunca minimalno faktor 30, dok s unutarnje strane podlaktice ipak je bilo vidljivo da mi treba i SPF 50. Izlaganje suncu bez zaštite ne bi smjelno prelaziti nekih 20-tak minuta u suprotnom počinjem crveniti.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_melanometar_1

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_melanometar_podlaktica

Na uređaju da se očitati i količina sebuma koja nije direktno vezana uz potrebe za SPF-om ali nam može otkriti kakvu treksturu trebamo koristiti. Ako je koža lica suha, onda se preporuča korištenje hidratantnijih i bogatijih tekstura za njegu kože. Ako se radi o masnoj ili mješovitoj koži onda je bolje posegnuti za matirajućim kremama za lice koje će spriječiti dodatni sjaj tijekom dana.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_2La Roche Posay zaštita

I dalje nastavljam koristiti zaštitu prilikom izlazaka van, a uskoro se nadam i nekom ljetnom, vrućem odmoru na brodu ili plaži. Ako se sretnemo u Trogiru ili Splitu, ja sam ona koja na sebi ima duge rukave, šešir i miriše po SPF-u. 🙂

Uživajte u ljetnim radostima i zaštite sebe i svoje najmilije.

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_medveščakMedveščak momci & Vichy zaštita

addtolove_la_roche_posay_vicy_postani_skinchecker_jarun_2016_3Vichy zaštita od sunca

 

Xo

M


Proteklih osam godina piše blog i uživa u isprobavanju svih kozmetičkih proizvoda koji joj dođu pod ruku. Ljubav prema beauty temama pretočila je u posao te sada radi kao producent, inženjer multimedije i marketing junkie u beauty industriji.

RELATED POST

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
@addtolove